Online werken thuis

We werken met z'n allen steeds meer thuis.
Maar hoe zorg je ervoor dat je goed online kunt werken thuis? 
Wij geven je tips om verantwoord thuis te werken. 

Online werken thuis

Tegenwoordig is het in veel bedrijven normaal dat medewerkers thuiswerken. Dat is niet zo gek, want online werken thuis wordt steeds makkelijker. Daarnaast scheelt het ook nog eens enorm veel tijd en geld. Toch is de thuiswerkplek niet bij iedereen even goed ingericht. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet de hele dag met je laptop op de bank werken… Benieuwd hoe je toch goed online thuis kunt werken? Wij geven je een paar tips.

Tips om goed online thuis te werken

1. Zorg voor een goede werkplek. Het liefst met een verstelbaar bureau en een goede stoel.
2. Denk aan je lichaam. Zorg dat je pc of laptop op de juiste hoogte staat en let op je zithouding.
3. Plan pauzes. Maak een lekker kopje koffie, loop een rondje met de hond en neem tijd voor de lunch. Blijf bewegen, doe een paar oefeningen of speel even kort een spelletje.
4. Werk met een tijdschema. Maak een dagindeling en houd je hier ook aan. Online thuis werken kan natuurlijk de hele dag, maar zorg dat je ook een eindtijd aanhoudt.
5. Drink online een kopje koffie met collega’s. Wanneer je online thuis werkt mis je misschien het sociale aspect van kantoor. Neem daarom de tijd om af en toe een digitale koffiepauze met collega’s te plannen.
6. Misschien wel het belangrijkste: online werken thuis kan alleen met een goede internetverbinding. Niets zo vervelend als een slecht of langzaam internet. Zorg dus voor een stabiele verbinding. 

Online werken thuis of op een flexwerkplek?

Het voordeel van online werken is dat je het overal kunt doen. Je hoeft dus niet persé thuis te zijn om je werk uit te kunnen voeren. Ben je toe aan een verandering van omgeving of is je huis toch niet helemaal geschikt als werkplek? Dan bieden onze flexwerkplekken een goed alternatief. Bekijk hieronder een overzicht van alle flexwerkplekken. Online werken thuis of op één van onze mooie buitenlocaties; wij zouden het wel weten 😉