Werken van thuis uit

Werk jij van thuis uit? Wij hebben de voordelen
en nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Werken van thuis uit? 

Werken van thuis uit: dat klinkt heerlijk maar vergt wel discipline. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de halve dag privé gesprekken voert via de telefoon of continu je social media kanalen in de gaten houdt als je thuis werkt. Naast het hebben van discipline is het belangrijkste onderdeel van het werken van thuis uit de communicatie met de werkvloer: welke taak pak jij op en waar is je collega, die wel vanaf kantoor werkt, mee bezig? 

De voordelen van het werken van thuis uit

Het klinkt vaak heel verleidelijk: werken vanuit huis. Het wordt dan ook steeds vaker gedaan door de werknemers in Nederland. Het heeft dan ook veel voordelen. Zo kun je net iets langer slapen, je hoeft niet eindeloos in de file te staan voordat je aan je werkdag begint en je kunt je eigen tijd indelen. Ben jij 's avonds op je best? Begin dan bijvoorbeeld pas om 11 uur met werken en werk door tot het midden van de avond. Soms is het ook zo dat je je thuis beter kunt concentreren: je hebt als je thuis werkt bijvoorbeeld geen last van collega's die aan het bellen of met elkaar aan het discussiëren zijn.    

Heeft werken van thuis uit ook nadelen? 

De lijst voordelen lijkt eindeloos. Maar zijn er ook nadelen op te noemen van het werken vanuit huis? Jazeker, wij hebben enkele nadelen gevonden. Hetgeen volgens ons het grootste nadeel van werken van thuis uit is dat je geen direct contact hebt met je collega's: je kunt elkaar niet even vertellen wat je in het weekend hebt gedaan of wat je nou weer voor bijzonder verhaal hebt gelezen in de krant. Daarnaast heeft het indelen van je eigen tijd ook enige nadelen: je hebt namelijk geen structuur in je dag. Op kantoor drink je om 9 uur een kop koffie, schil je om 11 uur een appel en lunch je om 1 uur met al je collega's. Als je van thuis uit werkt, lijkt deze structuur te verdwijnen. 

Thuis werken op een unieke flexwerkplek

Klinkt het idee van thuis werken verleidelijk, maar vind je het niet fijn om de hele dag vanuit thuis te werken? Ben je bang dat je afgeleid zal worden door je huisgenoten of beschik je thuis niet over een fijne werkplek?  Wellicht is een flexwerkplek dan iets voor jou. Wij hebben de meest bijzondere flexplekken voor je op een rijtje gezet. Huiselijke en sfeervolle flexplekken in de natuur, maar ook industriële flexplekken in stadscentra. Scrol snel naar beneden en vind jouw ideale plek om te 'werken van thuis uit'.