Werken vanuit huis

Is werken vanuit huis iets voor jou?
Bekijk hier de voordelen en nadelen van thuiswerken.

 

Werken vanuit huis?

Tegenwoordig werken veel mensen vanuit huis. Dat is ook niet zo gek, want thuiswerken brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je onder andere je eigen tijd indelen, sta je niet meer eindeloos in de file en kun je ongestoord werken. Maar het kan ook zijn dat je het persoonlijke contact op kantoor mist. Om te bepalen of werken vanuit huis iets voor jou is, kun je onderstaande voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. 

De voordelen van werken vanuit huis

Hieronder een aantal voordelen van werken vanuit je eigen huis:

 • Je kunt je eigen werkdag inplannen. Dit betekent dat je niet meer standaard van 09.00 uur tot 17.00 uur hoeft te werken. Mocht jij het fijner vinden om pas tegen het einde van de middag je laptop open te slaan, dan is dat geen probleem.
 • Doordat je niet naar kantoor hoeft te komen heb je geen reistijd. Ook heel fijn: hierdoor kun je dus iets langer in bed blijven liggen...
 • Je eigen koffie smaakt toch het lekkerst en je lunch maak je gewoon in je eigen keuken klaar
 • Je kunt rustig werken zonder gestoord te worden door collega's of een drukke kantoortuin
 • Je bent meer thuis, waardoor het makkelijker is om een betere balans te vinden tussen werk en privé. Bijkomstig voordeel: je hoeft geen vrije dag op te nemen wanneer je bijvoorbeeld naar de tandarts moet. 

De nadelen van thuis werken

De nadelen van thuiswerken kunnen zijn:

 • Je hebt minder "echt" contact met collega's, waardoor werken vanuit huis wat meer eenzaam kan zijn 
 • Geen informele gesprekjes meer tussendoor bij het koffieautomaat
 • Je bent veel zelfstandig aan het werk, waardoor het wij-gevoel in het team een beetje ontbreekt 
 • Het kan soms lastig zijn om een structuur aan te brengen in je dag, omdat je als het ware altijd kunt werken
 • Wanneer je met een collega wilt sparren kan dit alleen via telefoon of video
 • Er is geen sociale controle, dus je kunt bij wijze van spreke de hele dag in je pyjama werken (maar of dat nou echt een nadeel is... ;))

Werken vanuit huis of niet: de ideale middenweg

Spreekt de vrijheid van thuis werken je aan, maar vind je het niet fijn om de hele dag vanuit je eigen huis te werken? Dan kan een flexwerkplek uitkomst bieden. Door te kiezen voor een flexwerkplek als alternatief voor werken vanuit huis profiteer je wel van de voordelen (zelfstandigheid, ongestoord werken, de vrijheid om je eigen dag in te delen), maar ben je niet gebonden aan je eigen huis. Ideaal voor wanneer je huis niet geschikt is als werkplek, je snel afgeleid wordt door je huisgenoten of wanneer je het gewoon niet prettig vindt om altijd thuis te werken. Wat ons betreft de ideale middenweg!

Het gevoel van thuis op een unieke flexwerkplek

Wij hebben de mooiste locaties verzameld die geschikt zijn als (tijdelijke) flexwerkplek of thuiskantoor. Op alle locaties kun je ongestoord werken en beschik je over alle faciliteiten die je nodig hebt. Bij alle locaties kun je zien of ze beschikbaar zijn, wat het kost en kan je direct online een reservering plaatsen. Handig! Bekijk hieronder een overzicht van alle locaties die je kunt gebruiken als alternatief voor werken vanuit huis.